3.03.2023 г., 13:31 ч.

Българийо 

  Поезия » Друга
283 0 0

 

БЪЛГАРИЙО

 

Българийо мила, Българийо свята,
за нас си ти всичко - една на земята!
Родина си мила, родина си драга 
и с кръвта на борците за Свобóда залята.

 

Поробена първо от чуждите орди,
изстрадала много дори за други народи,
ала останала горда и несломима -
затуй си ти наша мила Родина!

 

Пред теб се прекланяме, Българийо свята!
И глави свеждаме долу,
и отдаваме почит отново!
И пазим в ума си, в сърцата, в душата - чедата твои, 
отдали живота, 
за да бъдем днес ний свободни!

 

    ❤
Sis Rivo

© Силвия Рашева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека старинните думи дишат и в стих помежду ни »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??