15.09.2018 г., 0:38 ч.

България 

  Поезия » Друга
473 0 1

И в тоя свят нелеп,
Изпълнен със лъжи,свиреп,
ние не се научихме хора да сме
и никога няма да успеем...

 

Сърдим се, че няма държава
и все пак,някой управлява.
Яростно проклинаме съдбата
и за по-лесно, бягаме от страната!

 

Все нещо не ни е наред,
я заплатите са ниски и няма лев
или работа няма за нас
или пък сме прекалено "учени" за 5 лв на час...

 

Страх ни е истината да признаем
и тъпите си претенции да осъзнаем,
по-лесно е някой друг да закопаем
и играта на живот подло да си играем.

 

Пак ще кажа, сърдим се че няма държава,
но как да има, като на Народа му е все тая.
Как веднъж някой не каза: "Край,нещо ЩЕ се промени!"
и да разкара най-сетне пасмината ни...

 

Народа е този, който трябва да възстане,
този,който на чело на държавата да застане,
а не да се крие като мишка
и срещу някой лев, подкупен, в ъгъла да се гушка...

 

Защото българи заминават за чужбина
и нямат намерение да е само за година,
защото българи се раждат в чужди държави,
а на България,кой и какво наследство ще остави...

 

Събудете се, хора,
подбудете Народа,
че това е нашата татковина,
нашата мила Родина!

© Александрина Балчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??