25.12.2022 г., 13:30 ч.  

България 

  Поезия » Философска, Гражданска
267 0 2
                           България

 

Една земя малка, колкото длан човешка,

дарена ни бе някога на българите от Бога.

За нея милея и любя, без нея аз не мога,

и ме радва и боли ме за участта и тежка!

 

С красивите си високи, горди планини,

с китните зелени и плодородни равнини,

с разцъфналите и дървета през пролетта,

с бяло снежната и зимна българска красота,

с красивите есенни багри и килим от листа,

с жаркото слънце, с натежали класове, пшеницата.

 

Гордея се с моите мили братя по съдба,

моите българи родени тук и останали в родината.

Тук те се борят за хляба от ранина до късна доба,

но не навеждат снагата си и никога своята глава.

 

Гордея се със свойте мили синове, моите деца,

който сега не са до мен но са ми в съня.

Пожелавам им Бог да ги пази и благослови,

да са живи и здрави и да сбъдват техните мечти!

 

А Господ ще пази нашата земя, нашата България,

вярвам в това защото Той е нашата светиня.

Той сам е пожелал преди години, някога това,

да бди над българския народ и неговата страна.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??