26.12.2009 г., 17:07 ч.

България е приказка красива 

  Поезия » Пейзажна
391 0 1

България е приказка красива

 

Били ли сте в моята страна?

Знаете ли колко хубава е тя?

Като приказка омайна, мила

е родината ми приказно красива.

 

Щом пътник от далечни страни я посети,

трябва на Царевец да се качи,

Ловеч, Шипка, Бузлуджа да види,

Мадарският конник да не подмине.

В седемте Рилски езера да се огледа,

Дяволското гърло и Магурата  да изкачи,

На Снежанка и връх Ботев да се възхити.

© Габриела Желязова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??