29.01.2012 г., 17:56 ч.

Българка 

  Поезия » Философска
555 0 1

                                             

                                                     

                                                         Българка                                                                                                                                                                                                                                                                                        Не знам с каква ли орис съм орисана?                                                                                           За радост или мъки съм родена?                                                                                                   В книга на съдбата ли съм вписана,                                                                                               та пак в българка съм преродена?                                                                                                                                                                                                                                                               Аз пленница на любовта си съм изконна.                                                                                     В багрите на чергите съм писана                                                                                                   и вплетена в оглавници съм конни.                                                                                               Пак българка съдбата ме орисала.                               

© Стоянка Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Самоцелни рими, посредствен изказ.

    Стереотипно,та горчи. Като се почне с ориста, мине се през изконната любов и се стигне пак до... ориста.
    Тя лирическата героиня уж не знае с каква орис е орисана, ама е сигурна, че пак българка съдбата я е орисала. Е знае ли, или не знае? Авторката чувала ли е за логично-следствена връзка?

    Тези мотиви по принцип са толкова изтъркани от употреба, че единственото, което показва използването им, е творческа немощ.

    Само вписаните в книгата на съдбата ли се прераждат отново като вългарки?

    Ето затова няма други коментари под това откровение.
    С това сериозно заглавие...
Предложения
: ??:??