11.08.2017 г., 23:11 ч.

Българка съм... 

  Поезия » Друга
1122 5 10

Българка съм… а дълбоко в Пирин

коренът ми като дъб столетен

впил се е в земите дивни,

дом на моя род през вековете.

 

Българка съм… а морето Черно

в дълбините скрило сълзите солени

да ми спомнят времената скверни

на погиналите в бой заради мене.

 

Българка съм… а полето ширно

в добруджанска люлка хлябът ми люлее,

пазила го във война и време мирно,

самодиви песни тихо са му пели.

 

Българка съм… под краката ми жарава,

нестинарски огън вените ми пали,

от Родопа гайда шепне и напява,

таз земя свещена да опазя.

 

Българка съм… и такава ще остана!

Чужда воля няма да преглъщам!

От дедите ми така е завещано -

Българин кръвта си не обръща…

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??