18.03.2011 г., 18:49 ч.

Българското си е в мен… 

  Поезия » Оди и поеми
612 0 0

Гордея се, че съм българка…

 

Да, гордея се!

Щастлива съм,

 че мога да покажа на света

какво чувствам.

 

Човекът ако не знае буквите,

няма да може нито да чете,

нито  да пише.

Затова трябва да се знае…

 

… за Кирил и Методий.

И тяхното дело.

Да, трябва да ги знаем…

… защото ако не са били те,

 

нямаше да можем да записваме…

И Доброто, и Лошото

в този свят.

Мислите, копнежите и идеите…

… Своите спомени и делата си!

 

Колко велики народи са нямали писменост

и са изчезнали без следа?!

А  ние сме тук - съществуваме!

 „… Азъ, буки, веди, глаголъ…”

И ще бъдем!

 

© Донка Красимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??