12.10.2008 г., 21:42 ч.

* * * 

  Поезия
788 0 2
 

СТИЛНО, СИЛНО, НЕСТАБИЛНО

 

 

Минавам покрай теб,

а ти мълчиш

и ме караш с няма болка да тъжа.

Но и ти тъжиш.

Твойта болка е повече от странна

- предпочиташ да си ням,

вместо да приемеш любовта ми

и затова винаги оставаш сам.

Упорито не желаеш да говориш,

дори някак романтичен в упоритостта си

и на всичко си готов да спориш,

прикривайки ревниво любовта си.

Страхливец! Да, това си ти.

Позна ли се? Похвално. Проумяваш.

О, не се сърди,

защото в моето съзнание така оставаш.

И не искаш любовта ми,

не желаеш нито да получиш, нито да дадеш,

с това погубваш радостта ми

и не искаш да го разбереш.

Знаеш ли, задръж я. Не я желая,

защото от нея друго чувство ще позная,

че любовта разделя повече и от раздяла.

Не вярваш ли? Но погледни,

типичен пример сме аз и ти.

 

 

© Криста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??