Надничах през царевицата в моето село,
Любопитството ме потупваше по рамото с усмивка,
Много гняв съзрях през полята,
Царевица-гризач...
Един цигулар,
В дъното на пустото спокойствие,
Играта с лъка бе осветената потайност,
Черното спокойствие и керемидените лъчи...
Мишките танцуваха фантазно,
Лабиринтът от царевица квичеше,
Със гласовете на дърветата отвъд,
Кипна хармонията на трупа,
Ъгловият цигулар!
© Боян Ламбев Всички права запазени
Кукурузный лабиринт-супер!