26.08.2023 г., 20:16 ч.

Целуни ме 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
298 4 6


Целуни ме, днес под златното дърво,

целуни ме, не чакай, точно тук и сега.

Целуни ме, тук под звездите, в нощта,

така че само Луната да бъде свидетел.

 

Целуни ме, край младата росна трева,

там където събрани са полските цветя.

Целуни ме, край тази тъй няма синева

и приравни ме със земята и с небесата.

 

Целуни ме и горе в къщата на дървото,

целуни ме и там долу в морското дъно.

Целуни ме и до Млечния път заведи ме,

и колко е ярка всяка звезда покажи ми.

 

Целуни ме, в люлка от цветя, залюлей ме,

там където времето безнадеждно е спряло.

Целуни ме там, там където дъждът в дъга,

се превръща и всяко нещо е хубаво с теб.
 

Вдъхновено от: https://otkrovenia.com/bg/kartini/celuni-me-17

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато вдъхновението замълчи, умът бързо се изморява »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Изумрудке!
  • Поздравления и успех, Лили!
  • Благодаря ви от сърце, мили, мили хора!
    Благодаря ти, Мислителю - така е, целувките винаги по всяко време, със и без повод са желателни.
    Благодаря ти, Ники! Благодаря ти, Таня! Благодаря ви, приятели! ❤️
  • Успех, мила Лили!
  • Успех, Лили!
    Красиво е!
  • Целувки, целувки, целувки - навсякъде и по всяко време винаги са желателни 💐
    Поздрави и успех.
Предложения
: ??:??