6.02.2015 г., 21:03 ч.

Целувал съм те 

  Поезия » Любовна
811 4 8

 

 

Целувал съм те, може би, насън,
та днес главица свеждаш срамежливо.
Не стой така. Студено е отвън,
а толкова си крехка и красива.

Без дъх. Безплътна. С бели рамене
и бели стъпала. Като икона.
Животът те притегли и отне
от топлите ми длани. Но си спомням

как влезе тук смутена и сама
преди почти петнадесет години.
Изгони всяка зимна хладина
и аз разбрах, че искам да те имам.

Но как се гали живо божество?
Страхувах се, че с пръстите горещи
сърцето ти подобно на стъкло
ще пръсна. И избягах. Ала нещо

накара ме да мина като в сън
по уличката тясна и бездомна.
Целувал съм те. Или пък не съм?
Ела и помогни ми да си спомня...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??