22.08.2021 г., 22:06 ч.

Целувката на есента 

  Поезия
257 0 2

Днес умря листо!

Тъй бледо - срути се от клона.

Полетя за миг, като петно

и блесна, като златна крона.

 

Навярно много ще тъжи

за него гаснещото лято,

с жълти листи ще кърви

за своите шушукащи събратя.

 

Дъхти ми вече на тъга,

ухо не гали песен птича.

Светът е преклонил глава

и победено лятото се свлича.

 

Щом праща отдалече есента

свойте хладни, вятърни целувки,

тя - красивият убиец на листа,

на прага стъпил е на пръсти.

© Добри Бонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??