Aug 22, 2021, 10:06 PM

Целувката на есента 

  Poetry
275 0 2

Днес умря листо!

Тъй бледо - срути се от клона.

Полетя за миг, като петно

и блесна, като златна крона.

 

Навярно много ще тъжи

за него гаснещото лято,

с жълти листи ще кърви

за своите шушукащи събратя.

 

Дъхти ми вече на тъга,

ухо не гали песен птича.

Светът е преклонил глава

и победено лятото се свлича.

 

Щом праща отдалече есента

свойте хладни, вятърни целувки,

тя - красивият убиец на листа,

на прага стъпил е на пръсти.

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??