30.12.2020 г., 9:21 ч.

Целувката ти чувствам отдалече 

  Поезия » Любовна
716 3 5

Какво са разстоянията щом

една любов ни свързва чудно вече?

Вселената за нея ще е дом...

Целувката ти чувствам отдалече.

 

Материята няма власт тежаща,

че приказка душите ни привлече,

разказвана от нежността пламтяща...

Целувката ти чувствам отдалече.

 

Не може нищо този зов да спре.

Красива музика дъха облече

и лъха стих ефирното море...

Целувката ти чувствам отдалече.

 

Пространствата са малки пред мечтата,

съмнението в бездната изтече.

Сияния прегръщат небесата...

Целувката ти чувствам отдалече.

 

И времето ( о, не това в часовник )

на истината жива с дух се врече.

Предрича вярно звездният съновник...

Целувката ти чувствам отдалече.

 

Какво са разстоянията щом

една любов ни свързва чудно вече.

Вселената за нея ще е дом...

Целувката ти чувствам отдалече.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Веселка! ЧНГ... За много вдъхновения!
  • Прекрасно и много близко! Поздравления!
  • ЧНГ, Пепи! Благодаря ти! Аз също ти пожелавам красиви вдъхновения! Наздраве!
  • ЧНГ! Толкова красива любовна поезия не се среща всеки ден. Радвам се, че срещнах твоята и от сърце ти желая още мнооого красота в рими да твориш!
    Наздраве!
  • Невероятен си... 🙂
    Тъй извисен е начина, по който възпяваш далечната любов...
Предложения
: ??:??