29.11.2007 г., 12:28 ч.

Целувки за друга ( не мога аз да те забравя...) 

  Поезия » Любовна
659 0 5
 Незабравимият сън,
 това ли бе ти,
 така ли се затварят
 всички врати?
 
 Помня очите ти
 вечно засмени,
 по-светли от тях -
 звездите големи,

 спомням усмивката
 с трепет очаквана,
 а лицето прекрасно
 така незабравено,
 
 из сърцето ми скиташе
 през всеки кът
 и птица прелиташе
 по нашия път,

 свобода ми даряваше
 с теб да летя,
 сладостта ми показваше
 на любовта.

 С мечтите живеехме -
 желания хиляди
 и силно се смеехме
 отново пред всички,

 над небето и слънцето
 прегръдки ми даваше,
 по поля и гори
 целувки раздваше,
 
 беше прекрасно,
 но жалко - до вчера,
 там аз видях те
 как целуваше нея.
 
  * * *
 Вървях аз, незнайна и пак замечтана
 през парк красив и голям,
 на онази огромна и цветна поляна,
 с тихи стъпки се движех едвам.

 Мислех аз, че в забрава потънала
 бе цялата моя душа,
 че обичта беше задълго загубила
 към теб и любовта.

 Но стана така, че едно осъзнах -
 нима още обичала съм теб?
 Спомних как тихо по тебе горях,
 как влюбено бе моето сърце.

 А ти беше с нея... как така пропиля
 шанса, който съдбата ни даде,
 в твоите прегръдки не бях аз, беше тя,
 на дявола ли сърцето си продаде?

 Защо ли ми трябваше да те видя с друга,
 сега с нея е свързан твоя живот.
 Моля те само за една последна услуга -
 стига! Махни се - моля се на Бог.

 * * *
 Как без тебе да живея?
 Утре ще целуваш нея
 и днес ли няма да те има,
 при нея ли замина?

 Привечер, слънцето залязва,
 какво ли погледът издава,
 очите ти гледат с любов,
 обещават ми щастлив живот.
 
 Шанс ли любовта дарява,
 макар и в чуждите прегръдки,
 не ще аз тебе да забравя,
 дори на друга да даваш целувки!

 12/03/2006

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това между другото ми се случи наистина... но животът е компот, какво да се прави... днес си щастлив, утре нещастен... по една прегръдка за всички за благодарност, че го оценявате
  • Тъжно и хубаво!
  • Хубаво написано.А може би ИСТИНСКИЯТ ЧАКА НЯКЪДЕ ДА ГО ОТКРИЕШ??
  • Много е трудно,многоПонякога дори невъзможноМразя изрази като този,че времето лекува,но понякога ми остава само това!Бъди силна,аз мога само това-да бъда с теб!!!
  • Дано тъгата е отминала...
    Дано сега си по щастлива , Нинче.
    Тъгата ражда чудесни стихове като
    твоя.С много обич за светлите дни.
Предложения
: ??:??