24.02.2007 г., 0:08 ч.

Цената 

  Поезия
781 0 2

 

Дали не искам аз от него много -

какво в замяна всъщност съм му дал?

Дали ще трябва да си взема сбогом,

с това, което вечно съм мечтал?

 

С него - животът - няма май да можеш,

игри да си играеш дръзко ти

и прекалиш ли, той ще ти наложи,

да се простиш със своите мечти.

 

А аз да се простя с една не искам

и всичко бих направил за това -

сбъдната да я видя - как притискам

във своите ръце твойта ръка!

 

И, Господи, нека животът само

цената си сам да определи,

веднага ще платя - дори до рамо

ръката ми да се изпепели!

 

Не ме е страх и всичко да ме вземе,

и да поиска  моята душа -

аз без да мисля, без да губя време,

без колебание ще кажа твърдо ДА!

           И знаеш ли защо ще го направя -

защото аз не мога без това,

не мога без да чувствам как повтарям,

да милвам нея - Твоята ръка!

© Станимир Власакиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??