29.06.2011 г., 23:13 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
592 0 0

В погледа ти себе си познах

и там света наново преоткрих.

Там красотата на деня съзрях

и там за теб стих сътворих.

 

Там пеперудени крила видях,

нежна пролет, златна есен.

И там розов цвят с очи набрах,

тон откъснах, написах песен.

 

Там зората златна посрещнах

и там залеза лазурен изпратих.

Там ангел в очите погледнах

и гълъб бял при тебе пратих.

 

Към теб лети и под белите крила

песента и стиха ми за тебе носи.

Но с тях той ти носи и моята душа

и любовта ти тази вечер за мен ще проси. 

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??