16.10.2019 г., 15:56 ч.

Чай по телефона 

  Поезия » Хумористична
452 0 0

"При тебе как е?" - питаш - аз се чудя
да кажа ли за мечките на двора.
Да кажа ли, че трудно се възпирам,
при тях за топло да се сборя.

 

Не казвам, тих съм и си трая.
"Да пием чай? - да сгрее се сърцето".
О, стига! Знаем, че от чая
не стопля се душата, а небцето!

 

Ще, пием чай... а друго нещо?!
"Целувам те! До утре!" - тихо рече.
Усмихнах се, безизразно, зловещо.
Студено е! Ни чай, ни мечки вече!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??