25.12.2011 г., 18:34 ч.

Чака нощта 

  Поезия » Източни форми
811 0 0

Чака нощта,

сгушила в скути

пророчества стари.

 

Чака нощта -

да намери жадува

в безкрая Звезда.

    

В книгите древни

чела е тя – ще блесне

в мрака Искра.

 

Небе и земя

ще бъдат едно –

Бог и Човек.

 

Топи се нощта…

и се ражда от век

Светлина! Светлина!  

© Гизи Пиринска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??