7.11.2005 г., 21:05 ч.

ЧАКАМ 

  Поезия
731 0 0

ЧАКАМ

Събирам напиращи думички

и ги складирам в студено сърце.

Криволича из тъмните улички

и не намирам топли ръце.

Събуждам заспали надежди

и паля звезди във празно небе.

Крия се в царски одежди

и търсиш ме ти в студено лице.

Търся изрази точни

и потъвам във думи, в очи.

Намирам гари порочни

за никъде друми и чувствам, боли!

Не искам нищичко, нищо...

за никъде ходя назад...

Не искам душата да търся

в безкрайните тиня и хлад.

Не забравям никого, нищо,

дори самотата във тъмния град.

Аз не търся вече...
...умрели души...!

 ...слушам тишината в мен

и чакам истината лед да руши,

и чакам още пак да стане ден...

© Поля Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??