2.09.2015 г., 21:04 ч.

Чакаш ли ме 

  Поезия » Друга
501 1 2

ЧАКАШ ЛИ МЕ

 

Чакаш ли ме… чакаш ли ме, майко,

все така във своя ъгъл свита?

Всяка сутрин знам замесваш, майко,

за синът си, баницата вита.

 

Всяка вечер на комшийте я раздаваш,

кръстиш се и тихичко си лягаш…

И сълзи потичат стара майко,

по челото снимката ми галиш.

 

,,Лека нощ, детенце,, казваш тихо,

а аз съм вече толкова пораснал…

Аз съм вече толкова далече…

Животът ми – половината угасна.

 

А ти ме чакаш - зная, мила майко…

По спомен ми плетеш терлици,

и аз по спомен стара майко,

забърквам твоите мекици.

 

Не искам прошка…знам, че си простила,

още в деня, във който те оставих,

но как да си простя на мене, майко,

затова, че майка изоставих?!

 

Чакаш ли ме?...Чакаш ли ме, майко?!...

 

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??