2.10.2019 г., 7:42 ч.

Чао, Септември! 

  Поезия
719 2 4

Чао, Септември! Отиваш си днес!

Дълго си говорихме нощес!

За всичко, дето беше обещал!

За всичко, което до днес не си дал...

Днес си събираш багажа и тръгваш!

Не ти се ще назад да се обръщаш.

Защо? Донесе толкоз красота?!

Донесе нежност! Пълнота!

Е! Имаше още обещания!

Имаше и други послания...

Но, куфарите бяха малки!

Неизпълнени останаха желания жалки...

Но, нали идва брат ти, Октомври?!

Ти бъди спокоен! Той неизпълненото помни!

Първо него в куфарите слага!

А, ти за дълга почивка се стягай!

Ще се видим отново и ше се здрависаме!

И есенно щастие пак ще наричаме!

 

 

30.09.2019

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??