Старият стенен часовник
двете стрелки
една върху друга
мелят на прах часовете
при подходящ ъгъл
и още по-подходящо сцепление
срязват плавно минутите
някак не е окръжност
това тяхно завъртане
и ако беше пергел
щеше да е еднокрак
острото по кожата
съблечи го това време
от циферблата
и ако си мистър Пи
в кръглото ми безвремие
радиусите нямат значение.
© Мария Василева Всички права запазени
Уникалната ми тя!
Прегръщам те, Мими!