16.02.2007 г., 5:43 ч.

ЧАСОВНИК НА СЪДБАТА 

  Поезия
750 0 6

Напред! Назад!

Напред! Назад!

Часът на битието!

 

Очаквах своето взривяване.

Над мен единствено небето

бе разстлало наметалото си звездно.

Усещах как ръката е махало,

отмерващо до крайност точно,

мечтите като полутон.

Звучеше погледа ми в две октави,

на всяка крачка: ”Дан-н-н! Тревога!”.

Ръката ми не се забави.

Тя плашеше смъртта

и дирижираше началото!

Аз своя път не спирам да вървя,

ритмувам си с махалото-ръка.

 

Напред! Назад!

Напред! Назад!

Часът на битието!...

 

И се отминах - невзривен, но плах.

Усетих се във мен. Не се видях.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??