24.08.2012 г., 9:54 ч.

Черен лебед 

  Поезия » Любовна
530 0 1

Черен лебед


Тъжна нощ и тиха тъмнина,

мрачно езеро, обвито в хладина,

плувал лебед, живеещ в самота,

сред пареща вода от лед и пустота...


Умиращ лебед, неможещ веч да плува,

жално гледа и на Луната се любува,

последни две сълзи проронил от очите,

легнал уморен, изгаснали звездите...


В съня си вечен накрая той видял

Луната своя, каквато я желал,

мила и омайна, с ярка светлина,

носеща лицето на любимата една...


Изчезнала нощта, появила се дъга,

изгубена била всичката тъга

и щастието накрая успял намерил той,

а пък сърцето му - вечния покой ...

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно, но много красиво! Усеща се добротата и нежността - така необходими ни днес! Поздрави!
Предложения
: ??:??