11.02.2016 г., 18:36 ч.

Черен петък 

  Поезия » Гражданска
338 0 0

                                                                     Черен петък

                                        

                                            Празник някакъв щом се зададе,

                                            та бил той и Свети Валентин,

                                                       търговците веднага умножават по две

                                            задружни, сплотени, като един.

                

                                            Обявяват по пазари разни

                                            ,,Черен петък" за цените,

                                            към примамката, с глави празни,

                                            да се юрнат пак ,,овците".

           

                                            От неправдата ми причернява,

                                            не мога повече да чакам,

                                            иде ми да вдигна врява

                                            на часа, да викам, да крякам.

                                            

                                            Но някой тая врява

                                            ще ли чуе във властта висока?

                                            Не! Не ми се вярва!

                                            Само ще го премести

                                                                  в друга посока! 

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??