23.11.2018 г., 10:28 ч.

Черен Петък - Не всичко е пари, приятелю! 

  Поезия » Друга
694 1 3

Когато мравките се юрнат да събират, купуват и грабят

вещи, накити и любови, ти приятелю, спри и разбери:

Те не виждат Небето!

Не продавам лицето си за кривото огледало на лицемери.

Не продавам очите си за измислени истини на мравки

повярвали в удобни лъжи, ако ще и на два крака да скачат.

Не продавам сърцето си за полулюбови и полудружби.

Не продавам краката си за пътища лесни, но чужди.

Не продавам ръцете си за фалшиви прегръдки и

безсъдържателно рамо.

Не продавам словата си на неграмотни великани,

които не знаят как се пише „мама“, „дете“, „любим“

и „приятел“.

Не продавам дори частица от себе си за милиони -

илюзионни хартийки в смачкано в джоба време.

Всъщност аз не продавам нищо, уви! И в черния петък

бяла светлина ще блести върху тезгяха на Небето, с табела:

Вяра, Надежда, Любов и Мечти! – които не струват пари.

 

23.11.2018г

 

 

 

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, Петя и Владислав!
  • Прекрасни думи, които звучат актуално и докосват сърцата на хората, които все още вярват във Вярата, Надеждата, Любовта и Мечтите.
    Поздравления и силни аплодисменти!
  • Разпродажба на мечти, които две за лев не струват...Хубав стих!
Предложения
: ??:??