24.05.2021 г., 19:30 ч.  

Черешови букви 

  Поезия » За деца
325 1 7

Тихичко щурчета свирят – върбата се реши.    
Косовете не пробират  – пак ядат череши.
Хапват зрели и зелени, щедро, до насита,
в яд плашилото се пени. Кой ли него пита?
Дрипавата стара риза никак не е страшна,
бръмбър някакъв наблизо, в схватка ръкопашна,
с мравка мъничка се впусна. Сякаш ще воюва,
сладката череша вкусна битката си струва.
Бухал горе на елата спи, а всъщност дреме.
На мъниците делбата – техни си проблеми.
Той е мъдър и дебели книги все премята.
Тези птичи децибели – гръмна му главата.
Хей стопанино, отрано сбирай урожая,
та на малката поляна, тишина накрая,
да настъпи, че от този грак и олелия,
в книгите ми – стари, скъпи, буквите се крият.
 

--------------------------------------------------------------------

Честит празник, приятели!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Много образно и красиво!
  • Сладко!
  • Много хубаво написано! Честит празник!
  • Страхотни и живи описания, Наде! Красив стих! Честит празник!
  • Всички сме деца, Зиги. Весели, палави, пакостливи. Пораснем ли, спукана ни е работата! Честит празник!
  • Честит празник, Наде! Усмихна ме стиха ти, обожавам как описваш птичета и други насекоми, толкова е усмихващо и мило! Радвам се много на такива стихове, а дори не съм дете! 😊☀️
Предложения
: ??:??