17.01.2018 г., 9:55 ч.

Черна година 

  Поезия » Философска, Авторска песен
447 0 0

Когато дойде черната година, 
аз искам надалеко да замина,
да се укрия някъде от нея,
където най-безгрижно ще си пея.
Където всичко е тъй розово и синьо,
спокойно и щастливо – като в кино.

 

Но знам, че тя във миг ще ме открие,
и черните си нокти ще забие,
във моите  дни – и без това тъй сиви,
като прогизнали от влага кални ниви.

 

Когато дойде черната година, 
аз искам надалеко да замина,
да се укрия някъде от нея,
аз искам силно – само че, не смея.

 

И тъй текат си черните години,
едната дойде – другата отмине,
a дните ми се нижат мръсно сиви,
като прогизнали от влага кални ниви.

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Трудно се излиза от релсите. Понякога е невъзможно.

Текст на песничка.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??