Тишината ми говори,
мракът рисува,
светът ме затиска,
в живота ми боксува!
Опитах се да дишам,
но въздухът ме задушава,
помислих си, че виждам,
светлината заблуждава.
Загърнах се с мрак,
в тъмна стая се затворих,
опитах се да дишам пак
и задавих се с буца мрак!
Нямам сили да живея,
предавам се, вземи ме,
не искам аз без нея,
убий ме, възкреси ме!
Хайде бе, душа, умри,
нека краят да настъпи
и после се роди,
пречистена от болките тъпи!