23.11.2010 г., 19:29 ч.

Черница 

  Поезия » Любовна
627 0 2

Черница съм и нося сладост в черните зеници,
от мен да вкуси кой не спря, отбивайки от път?
Наивно любя, с чувствата си храня гъсеници –
убиват ги, преди да литнат, свила да тъкат.

Все чакам, а небето ми е все безпеперудно,
напролет се разлиствам жива, някак си напук,
понеже на големите момчета им е трудно
да вярват, а пък мартеница не цъфти в юмрук.

Не се страхувам гола да остана в голо време,
слана да ме попарва, хорски сняг да ме вали:
мъже познавам много, ала ти единствен в мене
направи си хралупа. И от празното боли.

© Виделина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??