13.12.2020 г., 10:04 ч.

Черният рицар 

  Поезия » Друга
155 0 2

Черният рицар със залеза идва,

черният рицар - призрак, без плът.

Черният рицар не просто заскитва,

а тръгва отново по стария път.

 

Черният рицар все бърза, лети,

черният рицар - конник в нощта.

Черният рицар оставя следи,

но замо за миг - копита в пръстта.

 

Черният рицар дал е обет,

черният рицар пак закъснява,

черният рицар - летящ силует,

напразно опитва и се надява.

 

Черният рицар - болка огромна,

черният рицар, спасение няма.

Черният рицар душа е бездомна...

Не ще го посрещне Прекрасната дама.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасната дама е вълшебница, когато посреща своя рицар с най- слънчевата усмивка!
  • Лирическия ти герой е тъжен...
    Не бива... 🙂
    Но пък и тъжен пишеш все така хубаво...
    Лоша Прекрасна дама... 😋
Предложения
: ??:??