1.05.2017 г., 0:29 ч.

Черно и Бяло 

  Поезия » Философска, Свободен стих
529 1 1

Скачаш и едва достигаш дъното

Оплетен във водовъртежи от отвъдното,

търсиш светлина, да скриеш тъмното.

Не знаеш, че без живот​ няма го мъртвото.

Дълбок айсберг или висок вулкан,

жив фойерверк или гробен храм.

Всичко тук съществува някъде там.

Действието носи последствие знам.

Аз съм Бог, но моя Господ си ти,

кълба хаос плетат танцуващи звезди.

Аз съм в космоса и космоса е в мен,

зрънце от вселената, нишка от сатен.

Ако няма ад защо ти е рай?

Пясъчен часовник без начало и край,

сипе въображаеми прашинки калай.

Миналото и бъдещето сега са, не мечтай,

в пясъка не дълбай, шанса не чакай.

Целта открий, пусни се или скачай.

Същността виж и простата тайна,

съдбата крие се в нуждата трайна.

Всеки твой блян, всеки кошмар видян...

Ще покълне животът, искрено от теб посят.

Не забравяй, без океана липсва бряг.

© Гущер Царев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво,Царев! Философски постулати,ред до ред: мъдрост носиш в теб!😄
Предложения
: ??:??