Черно и бяло
Черно и бяло, цветове различни,
преплитат се в човешката душа,
една борба която водят не отсега!
Черният цвят е цвета на лошото,
с него свързваме всичко зло.
Най-тъмния цвят от всички,
цвета на тъмнината отдавна е той.
Белият цвят е цвета на светлината,
на чистотата, на утрото на нашия ден.
Свързан е с доброто в нашите души!
Както денят се сменя с нощта,
това е кръговрата в света.
Да има ги тези цветове в нас,
преплитат се, борят се не отсега,
една борба до сетният ни час!
Някои хора претпочитат сивия цвят,
той смесица е между тях!
Това са хора безлични,слаби и дребни по душа,
да по-лесно е. Борбата - Истината е Това.
© Валентин Миленов Всички права запазени