3.09.2011 г., 14:14 ч.

Черно и червено 

  Поезия » Гражданска
663 1 3

ЧЕРНО  И ЧЕРВЕНО

 

 

Не мечтая за РОЗОВ ДЕН

    от кражби и лъжи затъмнен…

Не мечтая за РОЗИ СЕГА –

    с насилие и без свобода…

Не мечтая за ПАРФЮМИ ОТ РОЗИ

    сред толкоз черни некролози…

Не мечтая за РОЗОВО УХАНИЕ

    сред толкова много страдание…

Не искам тези РОЗОВИ ОЧИЛА

    в тази бедстваща малка стана…

Не искам РОЗОВИ ЛИЦЕМЕРИ,

    влизащи в народните двери…

Не искам тези РОЗОВИ МЕЧТАТЕЛИ –

    задкулисно безчинстващи деятели…

Не мечтая за РОЗОВА ДОКТРИНА

    за панелната ни витрина…

Не искам РОЗОВИ ДУМИ

    сред порой от картеч и куршуми…

Не искам по РОЗОВИЯ ПЪТ

    хората наоколо да мрат…

Не мечтая за РОЗОВИ ГАРСОНИЕРИ

    за жалки старци и пенсионери…

Не искам РОЗОВ ЕШАФОД

    нито РОЗОВ РОБСКИ, КОНВЕИРЕН ЗАВОД…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??