8.01.2009 г., 14:41 ч.

Чернова или пейзаж 

  Поезия
782 0 2
Чернова или пейзаж



Докосваш ме с нежни длани

по-меки от коприна...
притаили дъх сме с тебе двама,
усмихнати прегърнали копнежа.

Чуваш ли, нощта ни кани

да нарисуваме картина...
черно бяла или с цяла гама,
двама ще изберем пейзажа.

Пръгърни ме, нека да те чувствам,
обожавам как ухаеш...
кожата ти облак е - НЕ градина
с минзухари, от слънцето засмени.

Целуни ме, нека да те вкусвам,
сподели ми за какво мечтаеш...
душата ми е пролетна картина,
но често сменя своите премени.


***

Облякох се с безцветни чувства,
за да можеш да ме оцветиш...
откраднах цветовете на дъгата,
с тях, ако поискаш, да твориш.

Не съм добра в тез изкуства,
честта е твоя да решиш...
 красив пейзаж или черновата
на мен ще подариш.

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??