по картината на jenajena
Макове, макове – цяло море!
Скоро поляната беше зелена.
Днеска, дали пък видял съм добре,
или сънувам, грее в червено!
Лъхне ветрец и червени вълни
леко накъдрят я – и запулсира,
сякаш от нейните дълбини
с шепот напевен животът извира.
Макове, макове – цяло море!
Чудно красива, неземна картина.
Няколко дни Пролетта, без да спре,
тук я рисува и нататък отмина.
© Борко Бърборко Всички права запазени
Поздравления и за двамата!