1.02.2014 г., 20:23 ч.

Червеното човече 

  Поезия » За деца
496 0 0

Студено е

и чакам.

Аз със още много хора

и на тротоара отсреща

чакат много хора.

Над главите им блести

малко червено човече.

Няма коли, но ние чакаме

и те чакат.

Един от тях тръгва към нас,

"не е ли невъзпитано".

Тогава един от нас тръгва към тях,

после друг от нас тръгва,

после един от тях тръгва,

студено е,

"не е невъзпитано, когато няма коли

и е студено",

правя крачка, за да тръгна,

силен вятър ме удря в лицето,

връщам се на изходна позиция,

навеждам се заради вятъра,

чувам шум в ушите си,

виждам как стъпалата до мен тръгват напред,

вдигам глава,

човечето е позеленяло

и е на по-ниско отпреди,

по-близко до земята

и върви...

 

© Еди Кой си Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??