26.06.2008 г., 9:35 ч.

червило по обяд 

  Поезия » Бели стихове
704 0 11
дай да отложим срещата мр Блек...
все нещо ми запецва
ципа на гърба на лилавата рокля
и не си нарисувах веждите
като хората
пък и какви ти таксита
в тази част на деня
хората отдавна са полудели
от тичане
ще си направя чай от
боровинки
да ми лекува душата с мълчание
и после ще слушам музика
чил аут или както там му казват
и в топлите пантофи ще
разходя малко вечерта
пък и луната може да ми се усмихне
накрая
какво ще кажеш мр Блек
обади ми се другата година
като цъфнат вишните
ще си огледам очите в сянката ти
тогава и мога и да изпия 
няколко джина с теб
а ти да ми казваш
Господи колко си красива
ще си поддържам русата коса
дотогава
а сега просто си върви
кафе дел мар ме чака
с няколко изрезки от вестник Минало
и боровинков чай за разкош
къде си оставих 
очилата за четене
май на старата полица до Бук
дъждът мр Блек е страхотно нещо...

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??