30.04.2023 г., 19:54 ч.

Честит рожден ден! 

  Поезия
225 4 13

 

(на моята незаменима половинка)

 

Зад облаците утрото наднича,
кро̀тна се вятърът - този хлапак.
На теб като че ли ми прилича,
оставил след себе си свеж аромат.

 

Последният ден на април  -
дал първия дъх на живота ти
и днес околовръст е взривил 
цветове и с любов омагьосва ни.

 

Пак двама с теб преподреждаме
мечтите си … за бъдеще време!
Сплитаме в нишки надеждата 
напук на поредния делник!

 

Априлска вечер, две чаши и ние,
(децата ще звъннат след малко) …
От мен целувка и мъничък стих,  
споделени между глътка шампанско.

 

Мое момче, с коси посребрели,
щастлива съм, че ти си до мен.
За всички наши житейски победи -
да празнуваме! Днес ти е Ден!

 

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??