на всички ви мили приятели
По Земята да се скита
Пролет яка, плодовита.
В цветовете на дъгата
да е светло на душата.
Баба Марта посрещнете
с бяло и червено цвете.
Да е мирно на духа ви
и щастливо във ума ви.
А в сърцето нека свети
Слънце, даващо обети :
Ще ни бъде, ще сме здрави,
Българите сме корави.
© Бойко Беров Всички права запазени