5.08.2009 г., 15:10 ч.

Четири сезона 

  Поезия » Любовна
451 0 1

Бях твое слънце в небосклона,

когато вечер се прибираше във мрак,

онази, която като цвете

пазеше да не откъсне враг.

 

Бях твоя летен сутрешен порой,

от който не избяга, както досега

и се опита, въпреки сълзите,

да оцветиш за мен във розово света.

 

Бях твоя лек стихиен вятър,

разколебаващ вярата ти в мен, защото

на моменти бях студената вихрушка,

носеща във себе си доброто.

 

Бях твоя тези четири сезона -

и дъжд, и вятър, но и топло слънце,

ала вкусът на непознато цвете,

„беше” и нищо няма да го върне.

© Ася Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много оригинално и чувствено, браво и моите адмирации!
Предложения
: ??:??