23.10.2011 г., 12:36 ч.

Чичо Слон 

  Поезия » За деца
3696 0 13

С бяла шапка и балтон,
стъпва тежко чичо Слон
на разходка във гората,
по пътечката позната.
Срещу него отдалече
идва малко буболече
и му казва: "Чичо Слон,
там, по стръмния наклон,
да не оплетеш краката
и да паднеш на земята!"
"Ще внимавам, Буболече,
утро съмнало е вече,
Слънчо весело се смее
и с лъчите си лудее.
Зайчета в морето гони -
дърпа шапки и балтони,
на дечицата засмени
щипе бузките червени.
Ох... ще седна тук, на сянка -
нещо ме налегна дрямка.
Я ела ей тук, до мен,
то... и утре, пак е ден...



© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??