5.12.2010 г., 19:09 ч.

Чиста, бяла свобода 

  Поезия » Гражданска
383 0 1

 
93г. Истинска Свобода


6 декември - Национален  ден на Финландия


Моя обична, Северна земя,
бледолика лилия всред снега,
с очи - триста хиляди езера,
с коси гъсти - борова гора.

Ти цялата си истинска Свобода!
Знам, не си ме родила,
под небето ти само стряха съм свила.
Родина си и Светиня за мойте деца.

Плющят знамената ти сини,
моя Северна горда земя,
с хората с дух несломими
за Чест и за Свобода.

Днес си първа и по Света,
красавице северна, малка земя,
а сърцето ти жив  диамант е
на Човека с човешки живот и права!

И нищо, че не си ме родила,
с теб е свързана мойта съдба.
Даваш ми човешки живот и сила,
част от теб съм и се гордея с това!

05.12.2010

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??