27.05.2008 г., 18:15 ч.

Чисто като уиски без лед 

  Поезия » Еротична
2407 0 14

Отпивам бавно... уискито пари...

малко лед търся с поглед... уви...

Ще почакаме... паля цигара,

а в колоните басът гърми.

 

Отегчена се взирам във нищото,

две сълзи във очите ми парят...

От дима на тютюна, бе... вие пък...

А до мен мъжки глас проговаря...

 

"Не разбрах... - вдигам вежди. - Кажете?"

А пък той се усмихна и седна.

"Не досаждам? Ако тъй е, простете."

И към чашата своя посегна.

 

Не досаждаше, даже напротив

и на свой ред и аз се засмях.

Не задаваше много въпроси...

Пък и аз приказлива не бях.

 

И така... втора чаша уиски...

И със втората нямаше лед

Е, какво? Ще го пиеме чисто.

Май така е на вкус по-добре.

……………………………………….

 

Беше шумно, но чувах зова на сърцето.

Вдишах бавно дима на поредна цигара.

Разкопчах две-три копчета, вече давах заето.

Този пич, без да иска, щеше в грях да ме вкара.

 

Не отказах, когато ме викна в колата.

Не отхвърлих поканата дръзка за „чай”.

Не потрепнах, когато ми докосна ръката

и помоли: "Блаженство ми дай!"

 

Приближих се, докоснах го и усетих страстта...

Вдишах бавно парфюма му и се взрях във очите.

В този поглед се чувствах пак желана жена...

В мене лумнаха чувства отдавна изтрити.

 

Бързо падаха дрехите... и задръжките с тях...

Бавно гаснеше пламъкът на горящите свещи...

Нежно вкусвах от него страст със привкус на грях.

А играта любовна бе метежно-гореща.

 

Да се случи това просто бе неизбежно:

Ситни капчици пот навлажниха телата

Влезе в мен и повтори - бавно, сигурно, нежно...

Само стонът ми тих наруши тишината.

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??