Седнал сам
на сухата трева
чопля джоба скъсан
чудя се дали сега
стадион да построя
или да купя пушка?
Ей така седя
там на синора изсъхнал
чопля дупки и мълча,
чудя се дали е още жив
геният ни български!
Седнал там
на сухата трева,
върху синора изсъхнал
чопля дупка
в изоставената си душа
да разлистя
този синор български!
Максим Велков
© Максим Велков Всички права запазени