Mar 12, 2019, 8:30 AM

Чопля джоба скъсан 

  Poetry
407 0 0

Седнал сам  
на сухата трева  
чопля джоба скъсан  
чудя се дали сега  
стадион да построя  
или да купя пушка?  

Ей така седя 
там на синора изсъхнал  
чопля дупки и мълча, 
чудя се дали е още жив  
геният ни български! 

Седнал там 
на сухата трева, 
върху синора изсъхнал 
чопля дупка 
в изоставената си душа
да разлистя 
този синор български!

Максим Велков

© Максим Велков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??