Шкембе чорба и зелева такава,
след празниците всеки заслужава.
Въпреки умората в главата,
ще трябва да лекуваме краката.
Почивка ли? Какво е туй за Бога?
Такава дума в речника не мога
да си наложа и да си кодирам.
И синоними даже не намирам.
От сока зелев само да отпия,
ще почна пак да мисля за ракия,
а щом шкембе усетя по небцето,
ще върна апетита към винцето.
Тежи главата като стара котва,
но как, кажете кеф се заработва?
Кефът, всеки сам си го създава.
Има пример - нашата държава!
Не ми е нужна кирка и лопата.
Нека е на почести чорбата.
Дали от зеле или пък шкембе,
след празници - чорба е най-добре.
© Валентин Йорданов Всички права запазени