23.03.2022 г., 21:09 ч.

Човек 

  Поезия » Друга
178 0 0

Подвластен на нечия чужда изгода,

подвластен над нечия чужда мълва.

Подвластен на съдбата горчива и строга,

подвластен на собствената си тъга.

 

Това е човекът...

Подхвърлян от ръка на ръка.

Това е човекът...

Оставил безнадеждната си човешка следа.

 

Много мълчания, викове, страдания 

ще се надигат край мене докрай 

и много нечовешки изтезания 

не ще се преглътнат като горчивия чай!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Yoana Yordanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??