6.02.2023 г., 10:43 ч.  

Човек ковач 

  Поезия » Философска, Друга
555 0 0

Човекът ковач*

 

Часовете - стрелка по корпуса - бързи

Секундите бавни.

 

Човекът - ограничение бюрократично

забит в черно огледало.

 

Онождане неемоционално.

Рождение греховно.

 

Вяра в свобода хартиена

от Юда подписана.

 

Човек - новият Бог.

Учител на своя роб (робот).

 

*Homo faber - е латински израз, създаден по подобие на Homo sapiens. Тук се използва в смисъл на 

„Модерният човек“

© Екрем Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??